Jose Joakin Mitxelena bertsolaria (1924-1988) - Kazabon, Antton (Oiartzun : Sendoa, 1996)
Herrian eskuratua zeukan kantuzko zeregina. Herriko bertsolari ofiziala itzan dugu denbora luzean. Berrogeita hamar urte kantuzko zerbitzuan herri barruan jardunez.Jaietan, omenaldietan, ospakizunetan, lagunartean... han genuen Jose Joakin, gizartea sendotuz, jantziz eta edertuz.Herritik kanpora izen bat eta leku bat irabazi zuenean ere, berdin zerbitzatu zuen eta bete oiartzuarren bertsozko eskea. Gustagarria zen benetan haren arrazoiketa luzea eta sakona, haren baliabide-ugaritasuna, haren...
Keywords: Mitxelena Agirrezabala, Jose Joakin -- (1924-1988) -- -Omenaldiak; Mitxelena Agirrezabala, Jose Joakin -- -Kritika eta interpretazioa -- (1924-1988); Baliabide digitalak; Monografiak