Ekoizpena eta errealizazioa irratian - Gutierrez Paz, Arantza; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2001)
Irratsaio berria egiteko ideia sortzen den unetik entzuleengana heltzen denarteko bidean, emakume-gizon askoren lana dago. Sormenaz baliatuta batzuek,teknika erabiliz besteek, prozesuan parte hartzen duten guztien helburua, soinuarenbidez entzuleei albisteak, ideien inguruko eztabaidak, denbora-pasak edota lagunarteaeskaintzea da.dira, hiru atal nagusitan banatuta. Lehenengoan, irratsaioaren ekoizpen-prozesuadeskribatzen da, irrati-parrilla osatzen duten edukietan oinarrituta. Bigarrenean,errealizazioan parte hartzen duten tresneriak ditugu hizpide. Amaitzeko, irratsaioarenemanaldiaz ari da hirugarren atala, eta, bertan, aurrekoan bezala, teknologia berriekberen tartea dute. Hori bai, prozesu hori guztia komunikatzailearen, kazetariaren edotaesatariaren begietatik ikusita dago, ez teknikariaren ikuspuntutik, bi lan-arlo horiekbata bestetik gero eta gertuago dauden arren.
Keywords: Baliabide digitalak; Irratia; Monografiak