Historia eta fikzioa : Karlomagno Euskal Herrian VIII-IX. mendetan - Udako Euskal Unibertsitatea. Historia Saila; Artetxe Sanchez, Karmele; Etxebarria, Jose Ramon (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2001)
Historiaren eta fikzioaren arteko erlazioak uste baino konplexuagoak dira. Karlomagnoren irudiak historiaren dimentsio zabal hori biltzen du bere baitan: pertsonaia historikoa, literaturakoa bezainbestean. Hortik abiatuz, Erdi Aroko Euskal Herriko eta Europako errealitatera eta fikziora gerturatzen gaituzte liburu honetako artikuluek, hainbat egileren eskutik: Jaione Agirre, Karmele Artetxe, Belen Bengoetxea, Irati Iciar, Roldan Jimeno, Jose Angel Lema eta Anjel Lertxundi.
Keywords: Baliabide digitalak; Karlomagno -- (742-814); Euskal Herria -- Historia -- 0476 -1512 (Erdi Aroa); Monografiak