Kulturaren enigmak : (behiak, zerriak, gerrak eta sorginak) - Harris, Marvin (Donostia : Gaiak, 1996)
"Antropologia orokorrari sarrera" eta "Antropologia kulturala" obra ospetsuen egilea den Marvin Harris antropologo estatubatuarra saiatu da hainbat enigma bitxiri erantzun bat ematen "Kulturaren enigmak" deritzon liburu honetan: Zer dela eta erlijio-tabu batek debekatu egiten die judu eta musulmanei txerrikia jatea? Hinduek, zergatik gurtzen dituzte behiak? Nolatan sortzen dira mugimendu mesianikoak? Zeintzuk izan daitezke Errenazimenduko Europan sakabanatu zen sorgin ehizaren arrazoiak? Nola interpretatu dezakegu hainbat kulturaren ezaugarri den matxismoa edo belizismoa? Noiz sortu zen gerra eta zer-nolako testuinguruan? Hala norbanakoen nola taldeen arteko konponezinei edo gatazkei ematen zaizkien irtenbideak desberdinak izaten dira, kultura batetik bestera. Ba al da alde horiek azaltzeko modu zientifikorik?
1996/05/15
Keywords: Kultura-eta gizarte-antropologia; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak