Albert Einstein : kosmoa pentsagai - Etxebarria, Jose Ramon (Donostia : Gaiak, 1990)
Unibertso enigmatikoa egoki ulertzeko daukagun teoria fisikorik hoberenetakoa Eerlatibitatearena da. Guztion dakigun bezala, Albert Einstein izan zen teoria hori burutzea lortu zuena. Pertsonaia ospetsu honen bizimodua eta jorratutako ibilbide intelektuala era erakargarriaz azaltzen dira liburu honen orrialdeetan. Bernako Patente Bulegoan sortutako ideia bitxiak, 1917ko eguzki-eklipse famatuarekin bere teoriak lortutako errespetu eta miresgarritasuna, Nobel sariaren irabazpena edo Alemaniatik irteera gerrako haizeak nagusitu zirenean... guzti hori eta gehiago kondatzen da hemen.
Bibliografia: 215-217. or.
Keywords: Einstein, Albert -- (1879-1955); Zientzia-dibulgazioa; Erlatibitatea (Fisika); Erlatibitatearen teoria; Monografiak; Biografiak