Kontuz gizakiekin - Txiliku; Lopetegi Brit, Jose Angel (Donostia : Elkar, 2010)
Euskal mitologiak baditu ezagutzea merezi duten pertsonaia eta kondaira ugari. Nerea eta Julen, bederatzi eta zazpi urteko anaia-arrebak, dira kontakizun hauen gidari. Ordenagailua piztu eta itzaltzearekin batera, nahastuko dira errealitatea eta fikzioa ipuin hauetan. Gizakiak, laminak eta jentilak elkarren ondoan bizi ziren garaian, Latseder izeneko lamina batez maitemindu zen mutiko bat. Gizakiek, artean, ez zuten ogi zuria ezagutzen eta Martin Txiki burutsuak jentilei garia lapurtu behar izan zien. Kondaira horiez gain, liburu honek Goñiko zaldunak Aralarko herensugea nola akabatu zuen jasotzen du.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura