Uholde unibertsaletik gaurko katastrofismora : klima : historiaren, mitoaren eta zientziaren artean - Abrisketa, Juan Ignacio; Etxeberria Zapirain, Joseba (Donostia : Gaiak, 2005)
"Uholde unibertsala" liburuan klimaren inguruko hainbat historia, mito, gertaera eta interpretazio zientifiko biltzen dira, zibilizazioaren, bizimoduaren, ezagutza zientifikoaren eta hautemateko moduak mendeen eta kokaguneen arabera desberdinak izan direla agerian jartzeko. Egun ere, klima-aldaketek (eta horien interpretazioak) ekonomia eta ideologiarekin zerikusia dute, ez zientziarekin soilik.
2005/06/10
Keywords: Klima; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak