Lepel jauna eta giltzaria - Collins, Wilkie (1824-1889); Arratibel, Txomin (Donostia : Elkarlanean, 1998)
Maitasun-triangelua eta hilketa-ahalegina, biak nahasturik aurkituko dituzu "Lepel jauna eta giltzaria"-ren orrietan, istorio sentimentalaren eta poliziakoaren ezaugarriak baititu kontakizun bitxi bezain atsegin honek. Bi harien lokarri, Lepel jaunaren inozotasuna, eta honen lepotik egileak darabilen ironia, irakurlearen irria sortaraziko duena, ziur.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Jatorrizko izenburua: Mr. Lepel and the houskeeper
Keywords: Erailketak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Maitasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura