Mundu globalizatua ulertzeko oinarrizko kontzeptuak - Gizarte ikerkuntza Tailerra; Mtz. Lizarduikoa, Unai; Izagirre Alberdi, Arrate (Donostia : Gaiak, 2004)
"Mundu globalizatua ulertzeko oinarrizko kontzeptuak" liburuak egun munduan bizi dugun egoera hobeto ulertzeko aukera paregabea eskaintzen du. XXI. mendearen hasiera honetan, gizarte antolatzeko ekonomia "globalizatuak" nora garamatzan aztertzeko saiakera da. "Globalizazio" kontzeptuaren esanahiaren inguruko sarrerarekin ematen zaio ongietorria irakurleari. Ondoren, eta eredu horrek gizartea antolatzeko hamaika esparrutan eragina duela kontuan hartuta, arlo horiek gehienak aztertzeari ekiten zaio. Besteak beste, transnazioalen nondik norakoak, deslokalizazio produktiboaren eragina tokiko ekonomietan, ekonomia finantzarioaren eta ekonomia errealaren arteko desorekak, erregionalizazio-prozesuen eta globalizazio prozesuaren arteko "kontraesanak", kanpo-zorraren arazoa, mugimendu antiglobalizatzaileran borrokak eta erronkak, estatuen deagertzeari bruruzko iritziak...
2004/06/18
Bibliografia: 295-297. or.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Globalizazioa; Ekonomia; Nazioarteko politika; Zientzia-dibulgazioa; Zientzia-dibulgazioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak