Eduardo Chillida : espazioaren eskultorea - Calzada Terrones, Gorka; Arratibel, Miren; A Cuatro Manos Estudio (Andoain : Txertoa, 2010)
Eduardok tixikitatik izan zeun edozein paperetan zirriborroak egiteko zaletasuna eta arratsalde euritsu bakartietan itsasoari begira bere gauzetan pentsatzeko zaletasuna, eta zaletasun haiei esker eskultore handia izan zen handitan. Oso trebea zen; hainbeste, ezker eskuarekin marrazten hasi baitzen, ez aspertzeko. Eta berezia ere bazen: espazioaren eskultorea, ez astronauten modura janzten zelako edo espazio-ontzietan ibiltzen zelako, materialak ez ezik hutsa ere eskultura bihurtzen zuelako baizik.
9-12 urte (gorria)
Jat. izenb.: Eduardo Chillida, el escultor del espacio
Keywords: Chillida, Eduardo -- (1924-2002); Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Biografiak