Gaur irekiko ditu ateak - Zapirain, Eriz; Hamaika (Hamaika [ekoizlea], 2015)
2003an Espainiako gobernuak euskaraz idatzitako egunkari bakarra ixteko agindu zuen: Euskaldunon Egunkaria. Egunkaria itxi eta bere zuzendaritzako partaideak torturatu egin zituzten. ETAko kide zirela esan zuten. 7 urte beranduago, epaiketan, salaketa horien zentzugabetasuna frogatu zen: akusatu guztiak absolbituak izan ziren. Dokumental hau ez da ordea bidegabekeria tamalgarri horien bilduma; lehenengo euskarazko egunkariaren sorrera pozgarri eta itxaropentsua dauka hizpide.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Zuzendaria: Eriz ZapirainArtista-irudigilea: Eider EibarGidoia: Eriz ZapirainArgazki zuzendaria: Juantxo SardonMusika: Napoka IriaSoinua: Juanlu EguzkizaEkoizle eragilea: Iñaki Uria
Keywords: Dokumentalak; Baliabide digitalak; Egunkaria; Gizarte komunikazioa -- -Euskadi; Erreferentzia-materialak