Gerra eta bakea Euskal Herrian : politikagintza Lege Zaharraren krisialdian - Agirreazkuenaga, Joseba (Donostia : Gaiak, 1993)
Iraultza frantsesak aro berria ireki zuen Europan, iraultza liberal burgesen aldia. Euskal Herrian ere bere eragina eta ondorioak ekarri zituen: gerraldiak eta bakealdiak, bata bestearen jarraian, gizabanakoen eskubideak, gizarte-eraketa berria (...). Euskal arazoaren nondik norakoa, gure XIX. mendea, sakon ezagutzeko aukera eskaintzen da saiakera bikain honetan.
1993/06/21
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- XIX. m; Euskal Herria -- Egoera politikoa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak