Prolegomenoak : zientzia bezala agertu nahi duen etorkizuneko edozein metafisikarentzat - Kant, Immanuel (1724-1804); Mendizabal, Fernando (1934-2011); Uribarri, Ibon; Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Bilbo : Klasikoak, 1995)
"Prolegomena" hitzak hitzaurre edo sarrera esan nahi du eta Arrazoi hutsaren kritika, beste obra baten sarrera moduan idatzi zuen. Izan ere, obra hura argitaratu eta "ilustratuen" sailetik jasotako kritiken aurrean, hura ez zutela behar bezala ulertu eta erdi-haserre, erdi-isekati Prolegomenoak idatzi zuen, hango printzipio nagusiak argiago eta ulergarriago azaltzeko asmotan. Prolegomenoak obrak planteatzen duen gai nagusia da, posible ote den Metafisika ezagutza zientifiko bezala, gauza al den Metafisika "a priori"zko judizio sintetikoak formulatzeko. Matematikak eta Fisikak egiten dutenez. Liburu horren asmoa da, etorkizunean zientzia izan nahi duen edozein metafisikarentzat "propedeutika" bat izatea.
1995/08/22
Bibliografia: 27-29. or.
Prolegomena, Vorerinnerung von dem Eigentümlichen aller metaphysischen Erkenntnis
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Metafisika; Baliabide digitalak; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak