Musikarien txokoa 1 - Xirula Mirula Taldea; Urbieta, Joxean; Gereka, Xabier; Urbieta, Xabier; Escudero, Jaione; Urbieta, Manu; Aizarna, Kontxi; Urbieta, Imanol (1934-2016) (Donostia : Xirula Mirula, 1994)
Aizarnan eta Zarautzen grabatutako bideo programa honetan aurkezten dena zera da: nola egin musika tresnak eskolan. Lehen kapitulu honetan musika berdearen inguruan ibiliko gara. Ikasleekin mendira irteera bat egiten dugularik, nahi hainbat bitxikeri aurkitzeko aukera izango dugu, eta denak musika egiteko baliagarriak izango dira.
Atalak 1. Sintonia 2. Soinuen mundu miresgarria 3. Erik musikaria da 4.Musikaren hildotik, goazen! 5.Musika berdea 6. Kilikili banbu 7. Kazoo 8. Errekaldeko ilunabar musikala 9. Intxaurrondoaren musika 10. Zirrizti 11. Mirrizti 12.Karraska 13.Kiliskafonoa 14.Txilibitua 15. Bastoia 16. Salangadu 17. Kalabazafonoa 18. Pinadiko arrastafonoa 19. Bai jostailu atsegina
Programa honetan parte hartu duten ikasle eta irakasleak: Erik Urbieta, Alaitz Zumalde, Ander Azpillaga, Amaia Arruabarrena, Ekain Alvarez, Amaia Mate, Eneko Oroz, Maialen Gorritxo, Ibon Lizarraga, Ainara Torres, Haizea Egaña, Itziar Olaizola, Eneko Landa, Lide Izeta, Xuban Izeta, Zuhaitz Aizpurua, Manex Agirre, Maider Meabe, Nerea Zurutuza, Naroa Idiakez, Igone Gonzalez, Nuntxi Aizarna, Rafa Zumalde, Piti Matute, Maite Alberdi, Olaia Zuriarrain, Eider Zuriarrain, Gorritxo Genua Sendia, Antonia Letamendia, Hans Herman Rose
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz egina
Keywords: Musika -- Didaktika; Instrumentuak (Musika); EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak